• MARKETING: 387 32 699 071
  • 387 61 369 505

logo

  • Početna
  • Vijesti
    • Lokalne vijesti
    • Bosna i Hercegovina
    • Region
    • Svijet
    • Crna hronika
    • Politika
    • Servisne informacije
    • Biznis
    • Saopćenja
    • ZDK
  • Magazin
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Zabava
    • Zanimljivosti
    • Showbiz
    • Scitech
    • Gastro
    • Bebe
  • Sport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Rukomet
    • Ostali sportovi
  • Kolumne
  • Emisija "UTISAK"
  • OGLASI
    • Obavještenja
    • Najave
    • Čestitke
    • Konkursi
  • APELI
  • PROMO
  • AUTO. RED VOŽNJE
  • KONTAKT
  • O NAMA
  • USLOVI KORIŠTENJA
  • IZBORI 2018
  • KORONAVIRUS
Početna
  • Početna
  • Vijesti
    • Lokalne vijesti
    • Bosna i Hercegovina
    • Region
    • Svijet
    • Crna hronika
    • Politika
    • Servisne informacije
    • Biznis
    • Saopćenja
    • ZDK
  • Magazin
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Zabava
    • Zanimljivosti
    • Showbiz
    • Scitech
    • Gastro
    • Bebe
  • Sport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Rukomet
    • Ostali sportovi
  • Kolumne
  • Emisija "UTISAK"
  • OGLASI
    • Obavještenja
    • Najave
    • Čestitke
    • Konkursi
  • APELI
  • PROMO
  • AUTO. RED VOŽNJE
  • KONTAKT
  • O NAMA
  • USLOVI KORIŠTENJA
  • IZBORI 2018
  • KORONAVIRUS

Neka jutro počne ovim sjajnim doručkom, pripremite ga noć ranije

10.10.2020
Olakšajte sebi i ukućanima jutro tako što ćete noć prije pripremiti ovaj brzi i lagani doručak.
Ovaj recept jedan je od mnogih ukusnih kreacija Tiffani Thiessen iz njene najprodavanije kuharice.

1. Zagrijte pećnicu na 200 stepeni, nauljite tepsiju ili posudu za pečenje.

2. Na veliki lim za pečenje stavite hljeb i premažite s jednom kašikom maslinovog ulja. Premažite u jedan sloj i pecite dok ne porumeni, oko 5-10 minuta. Okrenite s obje strane. Smanjite temperaturu pećnice na 180 stepeni.

3. Zagrijte jednu kašiku ulja u velikoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Dodajte isjeckanu kobasicu i luk. Držite sve dok se kobasica ne isrpži i luk ne postane zlatne boje, 8 do 10 minuta. Zatim dodajte sušeni paradajz i nedugo zatim maknite tavu s vatre i prelijte špinatom.

4. U veliku posudu stavite jaja (broj jaja ovisno o želji), mlijeko i 1/4 kašike soli i bibera. Dodajte isprečeni hljeb i prelijte premazom, a zatim prelijte smjesom kobasica, luka i sušenog paradajza.

Prebacite u pripremljeno jelo u tanjir, pospite feta sirom i dodatno zapecite (ili poklopite i stavite u frižider preko noći). Pecite dok se sredina ne zapeče, 40 do 45 minuta (dodajući 15 minuta ako se hladi).
klix.ba/zosradio.ba


NOVOSTI

  • Najnovije
  • Popularno zadnjih 7 dana

Općina Doboj Jug / JAVNI OGLAS

Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana, ponegdje moguć i snijeg

Važno obavještenje za sve koji putuju iz Visokog prema Sarajevu autoputem A-1

Najava stručnjaka: Bit će još snijega u aprilu

U Bosni i Hercegovini preminula 61 osoba od koronavirusa

Tragedija u Maglaju: U ''Natron-Hayatu'' poginuo 21-godišnji radnik

Tešanj: Otvorena obnovljena Kahva

Tešanj: Jedna osoba počinila samoubistvo

Medicinsko biokemijski laboratorij Alda Lab sa novim sjedištem i nazivom

Maglaj okovan tugom nakon ječerašnje pogibije 21-godišnjeg mladića

   Izrada: www.ascom.ba
© 2014. All Rights Reserved.