• MARKETING: 387 32 699 071
  • 387 61 369 505

logo

  • Početna
  • Vijesti
    • Lokalne vijesti
    • Bosna i Hercegovina
    • Region
    • Svijet
    • Crna hronika
    • Politika
    • Servisne informacije
    • Biznis
    • Saopćenja
    • ZDK
  • Magazin
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Zabava
    • Zanimljivosti
    • Showbiz
    • Scitech
    • Gastro
    • Bebe
  • Sport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Rukomet
    • Ostali sportovi
  • Kolumne
  • Emisija "UTISAK"
  • OGLASI
    • Obavještenja
    • Najave
    • Čestitke
    • Konkursi
  • APELI
  • PROMO
  • AUTO. RED VOŽNJE
  • KONTAKT
  • O NAMA
  • USLOVI KORIŠTENJA
  • IZBORI 2018
  • KORONAVIRUS
Početna
  • Početna
  • Vijesti
    • Lokalne vijesti
    • Bosna i Hercegovina
    • Region
    • Svijet
    • Crna hronika
    • Politika
    • Servisne informacije
    • Biznis
    • Saopćenja
    • ZDK
  • Magazin
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Zabava
    • Zanimljivosti
    • Showbiz
    • Scitech
    • Gastro
    • Bebe
  • Sport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Rukomet
    • Ostali sportovi
  • Kolumne
  • Emisija "UTISAK"
  • OGLASI
    • Obavještenja
    • Najave
    • Čestitke
    • Konkursi
  • APELI
  • PROMO
  • AUTO. RED VOŽNJE
  • KONTAKT
  • O NAMA
  • USLOVI KORIŠTENJA
  • IZBORI 2018
  • KORONAVIRUS

Počastite se slasnim Hasselback krompirom s dodatkom maslaca, bijelog luka i ruzmarina

28.10.2020
Pečeni Hasselback krompir s dodatkom maslaca, bijelog luka i ruzmarina vrlo je jednostavno jelo koje će oduševiti vaše goste, ali i ukućane. Ovaj tip pripreme krompira vuče korijene iz Švedske, a ime je dobio po restoranu Hasselback u Stockholmu.
Njihov pečeni krompir postao je prepoznatljivo jelo koje je u svojim domovima pripremalo i lokalno stanovništvo, čime je postao tradicionalno jelo Šveđana. Krompir Hasselback stila karakteriše rez po uzoru na harmoniku.

Od sastojaka vam je potrebno četiri komada krompira ili batata srednje veličine, 60 grama maslaca, pet čehni bijelog luka, dvije kašičice ruzmarina, sol, crni papar i ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Krompir lagano operite i osušite kuhinjskom krpom, a zatim napravite kriške bez prolaska nožom kroz cijeli krompir kako se ne bi slomio. Zatim umiješajte kremasti maslac između svakog reza krompira te začinite sa soli i svježe mljevenim paprom.

Ogulite i nasjeckajte bijeli luk i vrlo malu količinu ruzmarina koju ćete zatim posuti po krompiru.

Nakon što ste ih začinili, krompire smjestite u posudu za pečenje uz kapljice ekstra djevičanskog maslinovog ulja te pecite 30 minuta u rerni na temperaturi od 200 stepeni Celzijusa. Kako biste bili sigurni da je krompir gotov, provjerite nožem. Ovako spremljen krompir idealan je za predjelo.
klix.ba/zosradio.ba


NOVOSTI

  • Najnovije
  • Popularno zadnjih 7 dana

Za izgradnju brzih cesta i autocesta 118,2 miliona KM

Čerkez: Opet se mjere ne poštuju, kantoni imaju podršku da donose restriktivnije mjere

Odbijaju nove mjere, policiji ne dozvoljavaju da zatvore ugostiteljske objekte

Koronavirus u BiH: 757 novozaraženih, preminulo 11 osoba

Dan nezavisnosti BiH - Ponedjeljak, 1. marta, neradni dan

Mepromex: Tešanjska regija dobija najveći shopping centar u Bosni i Hercegovini

Factor company iz Tešnja među prvima u BIH počinje katalošku prodaju odjevnih predmeta

PROMJENE NA ČELU JAVNIH PREDUZEĆA I USTANOVA U TEŠNJU

Neobičan fenomen u zadnjoj sedmici februara: Nebo iznad BiH će se ''zamutiti''

Strašan udes u BiH, dijelovi automobila rasuti po cesti

   Izrada: www.ascom.ba
© 2014. All Rights Reserved.