• MARKETING: 387 32 699 071
  • 387 61 369 505

logo

  • Početna
  • Vijesti
    • Lokalne vijesti
    • Bosna i Hercegovina
    • Region
    • Svijet
    • Crna hronika
    • Politika
    • Servisne informacije
    • Biznis
    • Saopćenja
    • ZDK
  • Magazin
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Zabava
    • Zanimljivosti
    • Showbiz
    • Scitech
    • Gastro
    • Bebe
  • Sport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Rukomet
    • Ostali sportovi
  • Kolumne
  • Emisija "UTISAK"
  • OGLASI
    • Obavještenja
    • Najave
    • Čestitke
    • Konkursi
  • APELI
  • PROMO
  • AUTO. RED VOŽNJE
  • KONTAKT
  • O NAMA
  • USLOVI KORIŠTENJA
  • IZBORI 2018
  • KORONAVIRUS
Početna
  • Početna
  • Vijesti
    • Lokalne vijesti
    • Bosna i Hercegovina
    • Region
    • Svijet
    • Crna hronika
    • Politika
    • Servisne informacije
    • Biznis
    • Saopćenja
    • ZDK
  • Magazin
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Zabava
    • Zanimljivosti
    • Showbiz
    • Scitech
    • Gastro
    • Bebe
  • Sport
    • Nogomet
    • Košarka
    • Rukomet
    • Ostali sportovi
  • Kolumne
  • Emisija "UTISAK"
  • OGLASI
    • Obavještenja
    • Najave
    • Čestitke
    • Konkursi
  • APELI
  • PROMO
  • AUTO. RED VOŽNJE
  • KONTAKT
  • O NAMA
  • USLOVI KORIŠTENJA
  • IZBORI 2018
  • KORONAVIRUS

Ovsene mekinje tope kilograme i snižavaju loš holesterol

20.05.2015

Samo dve supene kašike ovsenih mekinja dnevno mogu da vam pomognu da izgubite višak kilograma, snizite holesterol i zaštitite svoje krvne sudove, predupredite ili ublažite dijabetes, sprečite zatvor i preventivno utičete na moguć razvoja raka debelog creva....

Izgleda suviše jednostavno da bi bilo istinito? Francuski ljekar i dijetolog dr Pjer Dukan je autor nekoliko poznatih dijeta, kao i knjiga bestselera o ovsenim mekinjama. Uverio se da su one najefikasnije sredstvo za mršavljenje.
Ovsene mekinje su odlične za one koji žele da smršaju jer ne moraju da drže nikakvu posebnu dijetu. Mogu da nastave da se hrane na relativno prirodan i normalan način, uz dodatak samo jedne ili dve kašike ovsenih mekinja svojim dnevnim obrocima.
Pošto je osećaj gladi najveća prepreka za one koji žele da smršaju, a ovsene mekinje mogu da uvećaju svoj obim 20 do 40 puta, one omogućuju da se napuni želudac sa manje unete hrane. Na taj način, konzumiranje jedne supene kašike ovsenih mekinja uz obrok omogućuje vam da zapravo pojedete manje ostale hrane, a da ipak budete siti.
Pored toga, ovsene mekinje upijaju u sebe znatnu količinu tečnosti sa rastvorenim hranljivim materijama i tako sprečavaju da se veći deo već unetih kalorija usvoji. Kalorije naprosto zajedno sa ovsenim mekinjama prolaze kroz creva i eliminišu se iz organizma.
Kada sa svojom hranom konzumirate ovsene mekinje, loš holesterol koji se proizvede u procesu varenja se zalijepi za njihova vlakna upravo onako kako bi se zalijepio i za zidove arterija. A pošto ta vlakna nesvarena prolaze kroz tanko crijevo i dospjevaju u debelo crijevo, ni holesterol koji se zalijepi na njih ne dospijeva u krv, već se eliminiše iz organizma.
Po tvrdnjama dr Pjera Dikana, redovno konzumiranje ovsenih mekinja može da snizi loš holesterol za 15 odsto - što je ravno dejstvu lijekova koji se koriste u istu svrhu.

Ovsene mekinje potražite u trhovini Biosimbioze u Tešnju.

NOVOSTI

  • Najnovije
  • Popularno zadnjih 7 dana

BiH će od COVAX-a do kraja maja dobiti 108.000 vakcina AstraZeneca

Poziv srednjim i osnovnim školama da se jasno odrede kriteriji za učenika generacije

Zbog ove slike : Filozofski fakultet raskida saradnju sa Admirom Kalabić

Vučićeve vakcine otišle za Mostar, FBiH počela pregovore s kineskim proizvođačem Sinopharm

Općina Tešanj: Javni poziv za prodaju rabljenog vozila

Admira iz Tešnja se slikala s četničkim simbolima

Počeo sa radom novi objekat MEGA Diskonta u Tešnju

Maglaj / Teška saobraćajna nesreća na putu M-17: Tri osobe povrijeđene

Kod Doboja postavljen bilboard za direktoricu škole koja je kaznila učenicu 25. novembra: Mevlida, sretan ti 1. mart

Zbog ove slike : Filozofski fakultet raskida saradnju sa Admirom Kalabić

   Izrada: www.ascom.ba
© 2014. All Rights Reserved.